2014. január 10., péntek

töltött krumpli



hozzávalók:
4 db közepes, egyforma méretű krumpli,
virsli, (ehhez a mennyiséghez 1 db vékonyra vágott virsli is elég)
hagyma ( egy pici fej hagyma)
sajt
olaj,só


elkészítés:
A krumplikat megmossuk, megtisztítjuk, és bevagdossuk a 3/4 részükig.
Ecsettel megkenegetjük, vagy olaj spray-vel lefújjuk, úgy, hogy a

vágásokba is belemenjen az olaj.  Sózzuk, (vagy sós olajjal kezeljük előzőleg)

A sütőpapírba bélelt tepsibe rakjuk, és 200 fokos sütőbe rakjuk.

Puhára megsütjük(kb. 35-40 perc)

Ezután a puha krumplink vágásaiba belehelyezzük a virslit, hagymát, sajtot, és kb. 10 percre még visszatesszük a sütőbe.







Kolbász, sonka, szalonna szeletekkel is készíthetjük.Nekem virslim volt otthon.



Nincsenek megjegyzések: