hozzávalók / 6 adag
- 70 dkg sárgarépa
- 4 db narancs sárga héja
- 20 dkg kristálycukor
- 5 l víz
- tartósítószer igény szerint
elkészítés
A megtisztított 70 dkg sárgarépát feldaraboljuk, a narancsokat megmossuk, vékonyan levágjuk a külső héját, felszeleteljük.
Megfőzzük a cukorral együtt az 5 liter vízben.

Ha puhára főtt a
levét, leszűrjük, és a sárgarépás narancshéjat kis adagonként kevés
levet hozzáöntve összeturmixoljuk.
Visszaöntjük a főzőlevéhez, és újra felforraljuk. Ha nagyon sűrű,
tehetünk még vizet hozzá, de később is hígíthatjuk. Ha kihűlt, máris
fogyasztható a saját készítésű finom ivólé.
Tartósítószer nélkül néhány napig hideg helyen eláll. Ha későbbi fogyasztásra szánjuk, tehetünk hozzá tartósítószert.
Én legközelebb 3 liter vízből, 50 dkg répából, és több narancsbolt fogom elkészíteni.
http://www.nosalty.hu/recept/narancsos-sargarepas-ivole
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése