2014. január 8., szerda

narancsos sárgarépalé


hozzávalók / 6 adag

  • 70 dkg sárgarépa
  • 4 db narancs sárga héja
  • 20 dkg kristálycukor
  • 5 l víz
  • tartósítószer igény szerint



elkészítés


A megtisztított 70 dkg sárgarépát feldaraboljuk, a narancsokat megmossuk, vékonyan levágjuk a külső héját, felszeleteljük.
Megfőzzük a cukorral együtt az 5 liter vízben. 






Ha  puhára főtt a levét, leszűrjük, és a sárgarépás narancshéjat kis adagonként kevés levet hozzáöntve összeturmixoljuk.
Visszaöntjük a főzőlevéhez, és újra felforraljuk. Ha nagyon sűrű, tehetünk még vizet hozzá, de később is hígíthatjuk. Ha kihűlt, máris fogyasztható a saját készítésű finom ivólé.

Tartósítószer nélkül néhány napig hideg helyen eláll. Ha későbbi fogyasztásra szánjuk, tehetünk hozzá tartósítószert.


Én legközelebb 3 liter vízből, 50 dkg répából, és több narancsbolt fogom elkészíteni.



 http://www.nosalty.hu/recept/narancsos-sargarepas-ivole

Nincsenek megjegyzések: