hozzávalók, és elkészítése:
1 kg azonos méretű újkrumpli,
5 dkg vaj,
3 evőkanál extra szűz
olívaolaj,
2 gerezd fokhagyma,
1 csapot evőkanál só,
1 evőkanál kakukkfű,vagy
rozmaring, oregano)
A krumplikat enyhén meg kell kapargatni, majd éles késsel bevagdosni a
krumplikat 2/3 részükig, úgy, hogy az aljuk egyben maradjon. Felolvasztjuk a
vajat,elkeverjük az olajjal,belekeverni az aprított
fokhagymát,sót,kakukkfüvet. Kenőtollal rákenjük a vajas keveréket a krumplikra,a
rések közt is, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 40-45 perc alatt 230 fokon
készre sütni.Időnként a krumplik tetejét a lecsöpögött vajjal megkenegetjük.
a krumplit egy régebbi újságban találtuk, és kipróbáltuk karácsonykor. Most csináltam mellé sült oldalast, és azzal ettem.
a krumplit egy régebbi újságban találtuk, és kipróbáltuk karácsonykor. Most csináltam mellé sült oldalast, és azzal ettem.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése