2014. január 8., szerda

Harmonika krumpli



hozzávalók, és elkészítése:

1 kg azonos méretű újkrumpli, 
5 dkg vaj, 
3 evőkanál extra szűz olívaolaj, 
2 gerezd fokhagyma, 
1 csapot evőkanál só, 
1 evőkanál kakukkfű,vagy rozmaring, oregano)

A krumplikat enyhén meg kell kapargatni, majd éles késsel bevagdosni a krumplikat 2/3 részükig, úgy, hogy az aljuk egyben maradjon. Felolvasztjuk a vajat,elkeverjük az olajjal,belekeverni az aprított fokhagymát,sót,kakukkfüvet. Kenőtollal rákenjük a vajas keveréket a krumplikra,a rések közt is, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 40-45 perc alatt 230 fokon készre sütni.Időnként a krumplik tetejét a lecsöpögött vajjal megkenegetjük.


a krumplit egy régebbi újságban találtuk, és kipróbáltuk karácsonykor. Most csináltam mellé sült oldalast, és azzal ettem.

Nincsenek megjegyzések: