Szeretem a piskótát, és azokat a süteményeket, tortákat, amiknek az alapja a piskóta, piskótalap.
Ilyen pl. a gyümölcstorta, amit nyáron készítek, eperrel, banánnal, vanília pudinggal. Ezt a tortát, amit most posztolok - kivételesen - nem Én készítettem, hanem egy barátnőm, de úgy tervezem, hogy Én is meg fogom csinálni. Hogy eperből, vagy banánból? Az még a jövő titka...:)
Addig is lássuk a a képen látható nagy méretű torta elkészítéséhez szükséges hozzávalókat:
Piskóta elkészítése:
A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 nagy kanál kristálycukrot, és tovább verjük vele. Majd belekeverjük a 8 tojássárgáját, ezzel is tovább verjük.
Legvégül beletesszük kanalanként a 8 nagy kanál lisztet, és eldolgozzuk.
Kimargarinozott és kilisztezett/ "kizsemlemorzsázott" , vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába/tepsibe öntjük.
Berakjuk az előmelegített sütőbe (villanytűzhelynél ez kb. 150-160 fok, de ezt igazából mindenki maga tudja kitapasztalni. Akkor van kész, ha beleszúrunk hústűt vagy fogpiszkálót, és nem ragad rá semmi! (kb. 40 perc) De 20 percig nem szabad kinyitni a sütőt.
a torta elkészítése:
hozzávalók:
2 db 20 cm-es piskótalap
2 cs. tejszín ízű pudingpor (én epreset vettem)
2 cs. vaníliás cukor
5-6 ek cukor
30 dkg eper
1 cs. piros tortazselé
elkészítés:
A pudingot a tasakon leírtak szerint el kell készíteni.
A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük hozzá a pudinghoz, összekeverjük.
2, vagy 3 felé vágott tortalapokat megkenjük a krémmel, ( tehetünk közéjük eperszemeket is).
Legalább 1 órára a mélyhűtőbe tesszük, hogy a krém kellően megdermedjen, így majd könnyen tudjuk szeletelni.
Ezután rakjuk ki a torta tetejét félbe vágott eperszemekkel. A tortazselét készítsük el a tasakon lévő leírás szerint, és kanalazzuk az eper tetejére. Mivel a torta túl hideg, így a zselé rögtön megdermed.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése