Úgyhogy maradt a gyümölcscentrifuga.
mennyiségek:
- egy fél zeller, (290 gr) , kifacsarva 1,16 dl lé lett belőle,
- 5 szál sárgarépa, 2,5 dl lett belőle kifacsarva.
- 1 liter hideg víz.
A zöldségeket kicentriztem,és elegyítettem a vízzel.
A zeller immunerősítő, vizelethajtó, alacsony kalóriatartalma miatt fogyókúrához is ajánlott. Tartalmaz - többek közt - A,B,C vitamint, foszfort, kálciumot, vasat, magnéziumot.
Most találtam az alábbi oldalon zeller gumóból készült levet. Ezt is el fogom készíteni.
http://sophiarawfood.blogspot.hu/2011/04/banan-zeller-turmix.html
Ezt a receptet is most találtam, "elmentem" magamnak:
céklás-zelleres turmix:
hozzzávalók:
1 cékla
fél alma
1/4 zeller
petrezselyem
paradicsomlé (bio)
1/2 citrom leve
Meg kell pucolni a zellert,és a céklát, és a többi hozzávalóval le kell turmixolni.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése