2014. január 25., szombat

répa-zellerlé

Most az jött rám, hogy a zellerből kellene valami ihatót készíteni. Kerestem, kutattam a neten, hogy milyen módon tudnék valami levet készíteni belőle, de a megtalált recepteknél általában a zellerlevelet használták fel, Én viszont a gumót akartam felhasználni , és most főzés nélkül akartam elkészíteni a folyadékot, hogy a zeller értékes vitaminjai ne vesszenek el főzés közben.
Úgyhogy maradt a gyümölcscentrifuga.
mennyiségek:

  • egy fél zeller,  (290 gr) , kifacsarva 1,16 dl lé lett belőle,
  • 5 szál sárgarépa, 2,5 dl lett belőle kifacsarva.
  • 1 liter hideg víz.


A zöldségeket kicentriztem,és elegyítettem a vízzel.





A zeller immunerősítő, vizelethajtó, alacsony kalóriatartalma miatt fogyókúrához is ajánlott. Tartalmaz - többek közt -  A,B,C vitamint, foszfort, kálciumot, vasat, magnéziumot.


Most találtam az alábbi oldalon zeller gumóból készült levet. Ezt is el fogom készíteni.

http://sophiarawfood.blogspot.hu/2011/04/banan-zeller-turmix.html


Ezt a receptet is most találtam, "elmentem" magamnak:
céklás-zelleres turmix:

hozzzávalók:
1 cékla
fél alma
1/4 zeller
petrezselyem
paradicsomlé (bio)
1/2 citrom leve

Meg kell pucolni a zellert,és a céklát, és a többi hozzávalóval le kell turmixolni.



Nincsenek megjegyzések: