2014. január 1., szerda

Az első ebéd 2014

Az évköszöntő ebéd ma panko morzsával "panírozott" hús, és zeller bulgurral, és egy korty pezsgővel.


3 szelet hús, és egy szeletke zeller bulgurral


A panko morzsa tulajdonképpen japán zsemlemorzsa.


A panírozáshoz szintén lisztet, tojást, morzsát használnak, de morzsájuk különleges. Úgy hívják, „panko”, és speciális szárító-aprító gépben készül, fehér-kenyérből. Szilánkszerű, szálkás, száraz pelyhekből áll, az európai morzsánál jóval durvább, így az ezzel készülő panír „sündisznós” lesz, s mivel jóval kevésbé szívja magába az olajat, mint az európai morzsa, rendkívül ropogós és levegős állagot eredményez. Ezért terjedt el a használata az európai csúcsgasztronómiában is. Ázsia boltokban nálunk is kapható.




http://www.videkize.hu/alapanyag?id=1350

http://buvosszakacs.blog.hu/2007/10/31/nepek_morzsai

Nincsenek megjegyzések: