![]() |
| 3 szelet hús, és egy szeletke zeller bulgurral |

A panko morzsa tulajdonképpen japán zsemlemorzsa.
A panírozáshoz szintén lisztet, tojást, morzsát használnak, de morzsájuk különleges. Úgy hívják, „panko”, és speciális szárító-aprító gépben készül, fehér-kenyérből. Szilánkszerű, szálkás, száraz pelyhekből áll, az európai morzsánál jóval durvább, így az ezzel készülő panír „sündisznós” lesz, s mivel jóval kevésbé szívja magába az olajat, mint az európai morzsa, rendkívül ropogós és levegős állagot eredményez. Ezért terjedt el a használata az európai csúcsgasztronómiában is. Ázsia boltokban nálunk is kapható.
http://www.videkize.hu/alapanyag?id=1350
http://buvosszakacs.blog.hu/2007/10/31/nepek_morzsai

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése