Karfiolkrém, leves
(kelbimbóból, vagy brokkoliból is elkészíthető szerintem)
(kelbimbóból, vagy brokkoliból is elkészíthető szerintem)
1 kisebb fej karfiol, olíva olaj, 3 dkg vaj, 1 fej
vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1dl tejszín, só,bors, 15 dkg (füstölt) sajt
A karfiolt rózsákra
szedni, sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, só, borssal
megszórni,meglocsolni kevés olajjal. A sütőben 250 fokon 20 perc alatt puhára
sütjük. Közben a vajon megfuttatjuk a felaprított hagymát, a végén beletesszük
az aprított fokhagymát is. Hozzáadjuk a megsült karfiolt, felöntjük 8 dl vagy 1
liter vízzel. Összeforraljuk, és robotgéppel simára turmixoljuk. Hozzáöntjük a
tejszínt,sóval,borssal ízesítjük. Belekeverjük a 10 dkg reszelt sajtot.
Kevergetve melegítjük,míg el nem olvad. A maradék sajttal megszórva tálaljuk.
Ezt a receptet egy újságban olvastam, elkészítettem. De legközelebb nem fogom a sütőben sütni a karfiolt, inkább a hagyományos módon vízben párolva fogom puhítani. 1 kg karfiolból készítettem, és 2 dl tejszínt tettem a levesbe. Igy is jó sűrű textúrájú lett a leves.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése