hozzávalók:
1 db nagyobb vöröshagyma
40 dkg hús (csirkemellfilé)
só,bors,
3 evőkanál paprikakrém,
2-3 kis gerezd fokhagyma
olaj, olíva olaj
5 db friss, nem fás karalábé
1 tojás
1 nagy doboz tejföl
sajt
Először készítünk egy pörkölt alapot.
A hagymát felkockázzuk, megpirítjuk, belekeverjük a paprikakrémet (vagy pirospaprikát) az apróra felkockázott, vagy vékonyra csíkozott húst, és pirulásig sütjük. Hozzákeverjük a sót, borsot, az összezúzott fokhagymát, és kb. 2 dl vizet. Lefedve kb. 20 perc alatt közepes lángon zsírjára sütjük. Ha kész, akkor a tejföl 1/4-ét belekeverjük, hogy szaftos legyen.
A megtisztított, felkockázott karalábékat sós vízben félgi megfőzzük.
Kikenünk vajjal, vagy olajjal egy kb. 20 x 20 cm tepsit, vagy jénait, megszórjuk zsemlemorzsával, majd a karalábémennyiség felét beleterítjük, erre ráöntjük a húst, majd a karalábé másik felét. A tetejére ráöntjük a tejföl-tojásból kevert öntetet. A tetejére reszelt sajtot szórunk, és előmelegített sütően kb. 30 perc alatt megsütjük.
A tetejére tettem még lap sajtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése