2013. november 16., szombat

karfiol felhasználás

Tegnap vettem egy közepes fej karfiol. A karfiolt minden formájában szeretem, így most csináltam
karfiol levest,

kb. a karfiol fele kellett hozzá,
3 db sárgarép,
1 db fehér répa
só,bors, tejföl,liszt

a karfiolt pici rózsira szedtem, a sárgarépát felkarikéztam, a  fehér répát félbe,és félbe vágtam(ezt kidobom,majd,mert nem szeretem, csak az íze miatt kell)
Fentieket olajon megpirítottam, majd lisztet dobtam rá, azzal kevergetve pirítottam még, majd vizzel felöntöttem. Bele a fűszerek, és puhára főztem, a végén belekevertem a tefölt.

 Lehet gazdagítani virslivel, vagy kolbásszal.


A karfiol maradék másik felét megsütöttem.
Csőben sült karfiol

fél karfiol,
1 tojás
só,bors,vegeta,sajt
3 gerezd fokhagyma, 1 db hagyma, 1 db tefjöl

a karfiolt félig megfőztem vegetás vizben. A tojást, tejfölt, sót, borsot, vegetát, összezúzott fokhagymát, felaprított hagymát összekevertem. Egy kis tepsibe olajra rátettem a karfiol felét, erre a tettem  aszószból, következő adag karfiol, megint szósz, és sajt. Dobtam még a tetejére pár karika csípős paprikát.

Irány a sütő. kb. 10 percet fóliával lefedve, rátettem a reszelt sajtot, majd utána enélkül sütöttem mig meg nem puhult teljesen. Hozzá rizst készítettem.




http://www.nosalty.hu/recept/csoben-sult-karfiol

Nincsenek megjegyzések: