2013. november 2., szombat

fokhagymakrém leves

nagyon finom krémleves, főleg téli időszakban hatásos, és az elkészítése sem időigényes, hamar kész van.

hozzávalók:

  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 leveskocka (vagy vegeta)
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • reszelt sajt

elkészítés:

a lisztből, vajból fehér rántást készítünk, az összezúzott fokhagymákat belekeverjük, és megpirítjuk. Felengedjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, felforraljuk.
Amikor felforrt hozzákeverjük a tejszínt, és összerottantjuk.

A leves elfogyasztása előtt forróra melegítjük, és a tányérba, vagy csészébe beleteszünk egy maréknyi reszelt sajtot, erre merjük rá a forró levest.

Ahogy össszeolvad a sajt, nagyon finom lesz a leves.

Fogyaszthatjuk ezen kívül még levesgyönggyel.

Nincsenek megjegyzések: