hozzávalók:
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 leveskocka (vagy vegeta)
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl főzőtejszín
- reszelt sajt
elkészítés:
a lisztből, vajból fehér rántást készítünk, az összezúzott fokhagymákat belekeverjük, és megpirítjuk. Felengedjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, felforraljuk.
Amikor felforrt hozzákeverjük a tejszínt, és összerottantjuk.
A leves elfogyasztása előtt forróra melegítjük, és a tányérba, vagy csészébe beleteszünk egy maréknyi reszelt sajtot, erre merjük rá a forró levest.
Ahogy össszeolvad a sajt, nagyon finom lesz a leves.
Fogyaszthatjuk ezen kívül még levesgyönggyel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése