2013. november 1., péntek

kókuszos tekercs

Ezt a sütit, még nagyon régről ismerem.  Emlékszem, hogy a Blahán lévő akkoriban Julius Meinl nevű élelmiszer boltban lehetett venni nagyobb henger alakú kiszerelésben. 
Szeletekben pedig az akkori Felszabadulás téren lévő Julius Meinl édesség részlegén volt kapható. Nagyon fincsi volt, főleg a kókusz része volt. Aztán eltűnt ez a finomság, és nem régen bukkantam rá a neten, egy blogon. Hát az íze, azért nem, olyan, mint az eredetinek volt, de nagyon jó, hogy legalább ezen a módon elkészíthető.
hozzávalók:

4 tojás 
10 dkg cukor
2 tasak vaníliás pudingpor
1/2 csomag sütőpor
4 evőkanál kakaópor
30 dkg margarin (Rama)
1,5 dl tej
30 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék (ebből hagyni kell, majd a kész süti külső részére is)
2 db kókusz aroma
1 csomag tejszín ízű habpor
1 csomag habfix

elkészítés:

a 4 tojás sárgáját elkeverjük a kristálycukor felével, a 2 tasak vaníliás pudingporral, és a 1/2 csomag sütőporral.Felverjük a 4 tojásfehérjét a maradék kristálycukorral, és ezt is belekeverjük az előzőleg összeállított masszába.
Megsütjük, nedves konyharuhára terítjük, feltekerjük. Amíg kihűl, addig elkészítjük a kakaós krémet.
Ehhez a 25 dkg margarint habosra keverjük 20 dkg porcukorral, és a 4 evőkanálnyi kakaóval.

A kókuszreszelékbe belekeverjük a maradék 10 dkg porcukrot, a maradék 5 dkg margarint a felvert tejszínt, 2 db kókusz aromát.

Kitekerjük a kihűlt tésztát, rákenjük a kakaós krém 2/3 részét.A piskóta hosszabbik oldalának a szélére rákenjük a kókuszos masszát  és egy hengert formázunk, majd a tésztát feltekerjük. A hengerré formált sütit a kakaós krém maradékával megkenjük, és megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel.

A süti mehet a hűtőbe. kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk.

Nincsenek megjegyzések: