Szeletekben pedig az akkori Felszabadulás téren lévő Julius Meinl édesség részlegén volt kapható. Nagyon fincsi volt, főleg a kókusz része volt. Aztán eltűnt ez a finomság, és nem régen bukkantam rá a neten, egy blogon. Hát az íze, azért nem, olyan, mint az eredetinek volt, de nagyon jó, hogy legalább ezen a módon elkészíthető.
hozzávalók:
4 tojás
10 dkg cukor
2 tasak vaníliás pudingpor
1/2 csomag sütőpor
4 evőkanál kakaópor
30 dkg margarin (Rama)
1,5 dl tej
30 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék (ebből hagyni kell, majd a kész süti külső részére is)
2 db kókusz aroma
1 csomag tejszín ízű habpor
1 csomag habfix
elkészítés:
a 4 tojás sárgáját elkeverjük a kristálycukor felével, a 2 tasak vaníliás pudingporral, és a 1/2 csomag sütőporral.Felverjük a 4 tojásfehérjét a maradék kristálycukorral, és ezt is belekeverjük az előzőleg összeállított masszába.
Megsütjük, nedves konyharuhára terítjük, feltekerjük. Amíg kihűl, addig elkészítjük a kakaós krémet.
Ehhez a 25 dkg margarint habosra keverjük 20 dkg porcukorral, és a 4 evőkanálnyi kakaóval.
A kókuszreszelékbe belekeverjük a maradék 10 dkg porcukrot, a maradék 5 dkg margarint a felvert tejszínt, 2 db kókusz aromát.
Kitekerjük a kihűlt tésztát, rákenjük a kakaós krém 2/3 részét.A piskóta hosszabbik oldalának a szélére rákenjük a kókuszos masszát és egy hengert formázunk, majd a tésztát feltekerjük. A hengerré formált sütit a kakaós krém maradékával megkenjük, és megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel.
A süti mehet a hűtőbe. kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése