karácsonyi illatok: narancs, fahéj....
a kandírozott-csokis narancs elkészítése után kipróbáltam egy újabb narancsos témát. Itt a narancs héját lehet hasznosítani.
A blog amelyen találtam, olyan ötletekkel szolgál, hogy hasznosítható krémekbe, sütikbe, mázakba.
tehát, amit felhasználtam hozzá:
3 közepes narancs (ennek a héja lereszelve 33 gr lett)
2 dl vodka
Az elkészítése sem volt egy nagy tudást igénybe vevő művelet.
A narancshéjat lereszeltem, beletettem az üvegbe, és ráöntöttem a vodkát.
![]() |
| elkészítése utáni kinézete |
Ezt 3-4 hétig kell érlelni. Ezután a vodkát le kell szűrni. Ha marad benne egy kis narancs rost, az se baj. Használat előtt fel kell rázni.
forrás:http://www.egycsipet.hu/2013/12/narancshejkivonat.html

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése