2013. december 29., vasárnap

Hortobágyi húsos pali




Csirkemellből pörköltet csináltam, megdaráltam. A levében el kell keverni 3 dl tejfölt, majd összeforralni, ebből annyit adni a húshoz,hogy kenhető legyen. Megkenjük vele a palacsintákat, összetekerjük, hőálló tálban elhelyezzük. A maradék tejfölös paprikás szósszal leöntjük, és a sütőben átforrósítjuk kb. 10 perc. A maradék tejföllel a palacsinták tetejét meglocsoljuk. Nem muszáj.















Palacsinta tészta: 15 dkg liszt,3 tojás,3 dl tej, 2 ek olaj
A lisztet a tojásokkal,csipet sóval simára keverni, apránként hozzáadni a tejet,és az olajat.
Fél órát pihentetni.
8 vastagabb vagy 12 vékony palacsintát sütni.




A palacsintákat megtöltöm a hússal, tetszés szerint összehajtom, és leöntöm a szósszal.
















...és 10 perc átmelegítés után kész


Nincsenek megjegyzések: