15 dkg liszt,
10 dkg vaj,
5 dkg porcukor,
1 tojássárgája
A grízes réteghez: 4 dl tej, 7-7 dkg búzadara, cukor, fél
vaníliarúd belseje, 2 tojássárgája, 1 csipetnyi só,
Díszítéshez: 3-4 szép nem túl puha körte, 1 csomag színtelen
tortazselé
A tésztához egy tálban elmorzsoljuk a
lisztet,porcukrot,vajat. Tojással elkevert vizet hozzáadva tésztává gyúrjuk. 1
órán át hűtőben pihentetjük, majd lisztezett deszkán piteformának megfelelő
méretű kerek lappá nyújtjuk,és kibéleljük vele a formát.
Az alját megszurkáljuk, majd 180 fokos sütőben világossá
sütjük.
A tejet a sóval,cukorral felforraljuk, a grízt beleszórjuk, sűrű krémet
főzünk belőle, majd a tojássárgáját, és a vaníliát belekeverjük, és az
elősütött tésztán egyenletesen elkenjük. Körteszeletekkel körberakjuk a krém
tetejét, majd a zacskó leírása szerint öntjük a zselét. Ecsettel kenjük a
tortára,úgy szebb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése