2013. december 30., hétfő

Mentazselé



Mentazselé

40 dkg mentalevél leve, 
50 dkg zöld hasú alma leve, 
30 dkg cukor, 
1 kg dzsemfix (2 csomag)

Vízben alaposan megmossuk a mentalevelet,majd gépben pépesítjük,és gézre téve lecsepegtetjük a levét felfogjuk. Megmossuk az almát,feldaraboljuk,és kinyomkodjuk a levét. A 2 féle levet összeöntjük. Ezután cukorból 1 evőkanálnyit a dzsemfixhez adunk,és belekeverjük a kinyomott elegybe. A vegyes levet állandó kevergetés mellett felforraljuk, amikor forr hozzáadjuk a maradék cukrot, innen számolva még fél percig forraljuk.
Levesszük a tűzről, és előmelegített, tiszta, száraz üvegekbe töltjük,azonnal lezárjuk,és néhány percre óvatosan fejtetőre állítjuk.

Nincsenek megjegyzések: