Mentazselé
40 dkg mentalevél leve,
50 dkg zöld hasú alma leve,
30 dkg
cukor,
1 kg dzsemfix (2 csomag)
Vízben alaposan megmossuk a mentalevelet,majd gépben
pépesítjük,és gézre téve lecsepegtetjük a levét felfogjuk. Megmossuk az
almát,feldaraboljuk,és kinyomkodjuk a levét. A 2 féle levet összeöntjük. Ezután
cukorból 1 evőkanálnyit a dzsemfixhez adunk,és belekeverjük a kinyomott
elegybe. A vegyes levet állandó kevergetés mellett felforraljuk, amikor forr
hozzáadjuk a maradék cukrot, innen számolva még fél percig forraljuk.
Levesszük a tűzről, és előmelegített, tiszta, száraz
üvegekbe töltjük,azonnal lezárjuk,és néhány percre óvatosan fejtetőre állítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése