2014. február 22., szombat

Gesztenye



Téli csemege a sült gesztenye.Ilyenkor árulják az utcán. Hullik a hó, az utcasarkon egy hordóból átalakított tűzhelyen gesztenyeszemek pirulnak. Az árus egy kis tasakba 5-6 szemet árul, nem sajnálja elkérni az árát...na, de ezt otthon is meg tudjuk magunknak csinálni.


Csak fényes héjú,szemnek kellően súlyos gesztenyét vegyünk.

Sütéshez éles késsel vágjuk be x alakban. Fél óráig áztassuk hideg vizben. Ha még egy ek olajat is teszünk a vízben akkor a gesztenye héját meglágyítja,és könnyebb lesz a hámozás. Áztatás után a gesztenyét öblítsük le,és tegyük a sütőbe.
Magas hőmérsékleten süssük,míg a héja felkunkorodik,és könnyen leszedhető.
Magas magnéziumtartalmú!

Nincsenek megjegyzések: