Beszereztem a hozzávalókat, és nekiláttam:
1/2 kg liszt
1/2 kg krumpli (burgonya)
2 dkg élesztő
só
víz
megpucoltam a krumplit, és összevágtam, puhára főztem, hogy krumplinyomóval össze tudjam nyomni, hagytam kihűlni, összenyomtam, belekevertem a lisztbe.
2 dl langyos vizbe belemorzsoltam az élesztőt, és 3 nagy kanál liszttel elkevertem, hagytam kelni.
Majd belekevertem a liszt-krumpli masszába, és összegyúrtam a sóval, majd dagasztottam őket. kb. 1 órát hagytam meleg helyen kelni, ezután kiöntöttem a gyúrólapra, itt is hagytam még egy kicsit "ébredezni", majd nekiláttam és kis lángosokat alakítgatva kisütöttem őket.
Előtte még megcsináltam a lecsót is.
11 lángoska lett ebből a mennyiségből. 4-et megettem, a többit kis gombócokká gyúrva bezacsiztam, és lefagyasztottam legközelebbre, ha rám tör a falánkság lángos ügyben :)



Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése