2014. május 1., csütörtök

piskóta Lujzival

hozzávalók:

4 tojás
4 púpozott evőkanál liszt - kb 90 dkg
4 púpozott evőkanál cukor - kb. 80 dkg
egy csipet sütőpor
lekvár
A tojásfehérjét, és sárgáját szétválasztjuk, és a fehérjét felverjük habbá, ebbe jön a cukor...


utána a tojássárgája




jól elkeverjük,é s beleöntjük a sütőpapírral kibélelt, előmelegített tepsibe








20 perc teljes hangerővel sütöttük, majd kisebb lángon tovább sütjük, míg a gyufaszál, vagy a fogvájó beleszúrva száraz nem marad. 

Ezután egy nedves konyharuhára kiterítjük a piskótatésztát, feltekerjük, kicsit hagyjuk, így, majd kitekerjük,és mehet rá a lekvár. (vagy más, amivel meg akarod tölteni) Ismét feltekerjük már így a lekvárral.


Kitekerve kész a süti. mehet a  tálra.



Felszeleteljük, és megesszük :)

Nincsenek megjegyzések: