2013. szeptember 12., csütörtök

sült ananász

elkészítéséhez szükséges:

1 ananász karikára, vagy kockára vágva. (vagy konzerv ananász)

szegfűszeg,
fahéjrúd,
vörösbor

Az elkészített (feldarabolt) ananászt  tepsibe helyezzük. Felöntjük vörösborral úgy, hogy ellepje az ananászt. A fahéjrudat, szegfűszeget a tepsi közepébe helyezzük.
Pár percig sütjük forró sütőben.


elkészíthető még:

ananász ( friss, vagy konzerv)
citromlé (az ananász meglocsolásához)
szegfűszeg, fahéj

Az elkészített ananászt kikent tepsibe helyezzük, őrölt fahéjjal megszórjuk, és néhány db szegfűszeggel forró sütőben pár perc alatt megsütjük puhára.

A szegfűszegeket ajánlom teatojásban behelyezni a tepsibe, így a sütés végén könnyű eltávolítani.

Nincsenek megjegyzések: