mint természetes antibiotikum.
I.
Megpucolod a fokhagymát, gerezdenként egy üvegbe teszed, és mézzel felöntöd, úgy, hogy ellepje. (bio, vagy hársmézzel a legjobb, mert a hárs (mézben,teában) alapból hasznos a köhögésre.
A fokhagymákat a mézzel együtt kell fogyasztani.
A fokhagyma immunerősítő, gyulladáscsökkentő hatású, ezért hasznos segítség megfázás, köhögés esetén. Hatásos gombaölő, illetve vérnyomás, és koleszterinszint csökkentő.
II.
2 gerezd fokhagymát átnyomunk fokhagymanyomón, és 1 teáskanál mézzel elkeverjük. Ezt egy nap 4-5 alkalommal megismételjük.
III.
Érelmeszesedés ellen használva, tinktúraként.
Elkészíthetjük: 35 dkg megtisztított préselt fokhagymát 10 napig áztatunk 3 dl 96 %-os alkoholban, egy zárt üvegben., melyet egyszer egy nap felzárunk. Majd üvegbe átszűrjük a pépet, és kész a tömény fokhagymakivonat, melyet naponta 3 alkalommal evés előtt kell meginni 10 napon keresztül
reggel délben este
1.nap 1 csepp 2 csepp 3 csepp
2.nap 4 csepp 5 csepp 6 csepp
3.nap 7 csepp 8 csepp 9 csepp
4.nap 10 csepp 11 csepp 12 csepp
5.nap 13 csepp 14 csepp 15 csepp
6.nap 15 csepp 14 csepp 13 csepp
7.nap 12 csepp 11 csepp 10 csepp
8.nap 9 csepp 8 csepp 7 csepp
9.nap 6 csepp 5 csepp 4 csepp
10.nap 3 csepp 2 csepp 1 csepp
Fokhagymakrém
ami kell hozzá, hogy otthon elkészíthessük.
kis adag krémhez, annyi mennyiség lesz,mint a képen
- 1 fej fokhagyma,
- 1 púpozott teáskanál só
- 4-5 evőkanál olaj(nem olíva olaj)
Meg kell pucolni a fokhagymát, az egészséges részeket, 4 evőkanál olajjal, és a sóval összeturmixolni.
Üvegbe helyezni,és hagyni állni szobahőmérsékleten néhány órán keresztül. Ha szükséges, és túl sűrűnek találjuk még olajat keverhetünk a krémbe,majd mehet a hűtőbe.
elkészíthető nagyobb mennyiségben, ehhez szükséges
- fél kg fokhagyma
- 4 púpos evőkanál só
- 1 dl olaj
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése