2013. szeptember 14., szombat

Egészségedre, fokhagymával

Méz,és fokhagyma
mint természetes antibiotikum.
I.
Megpucolod a fokhagymát, gerezdenként egy üvegbe teszed, és mézzel felöntöd, úgy, hogy ellepje. (bio, vagy hársmézzel a legjobb, mert a hárs (mézben,teában) alapból hasznos a köhögésre.
A fokhagymákat a mézzel együtt kell fogyasztani.


A fokhagyma immunerősítő, gyulladáscsökkentő hatású, ezért hasznos segítség megfázás, köhögés esetén. Hatásos gombaölő, illetve vérnyomás, és koleszterinszint csökkentő.


II.
2 gerezd fokhagymát átnyomunk fokhagymanyomón, és 1 teáskanál mézzel elkeverjük. Ezt egy nap 4-5 alkalommal megismételjük.

III.
Érelmeszesedés ellen használva, tinktúraként.
Elkészíthetjük: 35 dkg megtisztított préselt fokhagymát 10 napig áztatunk 3 dl 96 %-os alkoholban, egy zárt üvegben., melyet egyszer egy nap felzárunk. Majd üvegbe átszűrjük a pépet, és kész a tömény fokhagymakivonat, melyet naponta 3 alkalommal evés előtt kell meginni 10 napon keresztül
                                     reggel                        délben                            este
1.nap                           1 csepp                      2 csepp                         3 csepp
2.nap                           4 csepp                      5 csepp                         6 csepp
3.nap                           7 csepp                      8 csepp                         9 csepp
4.nap                         10 csepp                     11 csepp                      12 csepp
5.nap                         13 csepp                     14 csepp                      15 csepp  
6.nap                         15 csepp                     14 csepp                      13 csepp
7.nap                         12 csepp                     11 csepp                      10 csepp
8.nap                           9 csepp                      8 csepp                         7 csepp
9.nap                           6 csepp                      5 csepp                         4 csepp
10.nap                         3 csepp                      2 csepp                         1 csepp


Fokhagymakrém
ami kell hozzá, hogy otthon elkészíthessük.
kis adag krémhez, annyi mennyiség lesz,mint a képen

  • 1 fej fokhagyma, 
  • 1 púpozott teáskanál só
  • 4-5 evőkanál olaj(nem olíva olaj)


Meg kell pucolni a fokhagymát, az egészséges részeket, 4 evőkanál olajjal, és a sóval összeturmixolni.
Üvegbe helyezni,és hagyni állni szobahőmérsékleten néhány órán keresztül. Ha szükséges, és túl sűrűnek találjuk még olajat keverhetünk a krémbe,majd mehet a hűtőbe.




elkészíthető nagyobb mennyiségben, ehhez szükséges

  • fél kg fokhagyma
  • 4 púpos evőkanál só
  • 1 dl olaj


Nincsenek megjegyzések: