2013. október 26., szombat

Padlizsán krém, ahogy Én készítem



szükséges hozzá:

2 padlizsán,
1 fej lila, vagy vöröshagyma,
majonéz
vegeta


a padlizsánt megszurkálom, (hogy ne durranjon ki a sütőben) majd sütőben puhára sütöm.
Miután összeesett, és megpuhult, hagyom kihűlni, és ezután egy tálban fakanállal összetöröm, pépesítem.
Belekeverem az apróra feldarabolt, reszelt hagymát,majd ízlés szerint teszek bele vegetát, majonézt, fél doboz tejfölt (így nem lesz barna színű a krém)
Hűtőben összeérnek az ízek, és másnap ehető is.

Olajat is lehet még beletenni,de nem szükséges,mert a majonéz van benne.
Olaj használata esetén kis adagokban kell belekeverni a masszába.

Nincsenek megjegyzések: