Így egy alkalommal megcsináltam Én is ezt a Narancsod édességet, majd elkészítettem citromos változatát is.
Kell hozzá 1 kg kiló citrom
a citrom héját le kell reszelni, a fehér részig, hogy ne legyen keserű.
Ha jól lemostad a héját, vagy bio citromot használsz, akkor a lereszelt héját elteheted a hűtőbe lefagyasztani, és ha kell sütibe, akkor kéznél van a reszelt citromhéj. Vagy vaníliás cukorral is elkészítheted.
A citromokat fel kell vágni félbe,majd félbe. ne legyen túl vékony, mert szétesik.
Egy lábosban 3 dl vizbe bele kell helyezni a citromokat. Ha forr a viz, ki kell szedni a citromgerezdeket, és újra vízben felfőzni a citrom gerezdeket. Ezt kétszer kell megtenni, hogy a keserű íz kifőljön a citromból.
A harmadik főzővízbe bele kell tenni 2 kg cukrot, és egy kis kanál szódabikarbónát kell tenni, és azzal kell főzni forrásig.
Addig kell főzni, míg a cukortól, ahogy fő megkapjuk a szirupot.
Ezt eltesszük a hűtőbe, és ha édességre vágyunk bármikor könnyen hozzájuthatunk:)
görög kanalas narancsos édesség
ugyan azzal a technikával, mint, ahogy a citromos édesség készült, így készül a narancsos is.
Ahány kiló a narancs,vagy citrom, a cukorból annak a kétszeres mennyisége kell hozzá.
1 kg citromhoz, vagy narancshoz 3 dl víz, míg a 2 kg narancshoz a 4 dl víz szükséges.(mind a 3 felfőzésnél)


Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése