hozzávalók:
3-4 db birsalma.
3 dl vörösbor (Én fehér borral készítettem, mert nem volt otthon vörösbor, de így is jó lett)
25 dkg cukor
vaníliás cukor
1-2 rúd fahéj (nekem nem volt otthon, csak darált fahét. Ezt jobb, ilyenkor, ha teatojásba tesszük, mert
a kis fahéjdarabok miatt nehézkes, majd enni az almát a sziruppal)
elkészítés:
az almákat jól meg kell mosni, megpucolni a szőrtől, ami a birsalmán van. Majd hosszában félbe,és félbe kell vágni, kivágni jó alaposan a magházát is. Tepsiben egymás mellé szépen elhelyezzük az almákat, és felöntjük a vörösborral, középre behelyezzük a fahéjrudat, szegfűszeget. Rászórjuk a vaníliás cukrot, cukrot. A tepsit alufóliával légmentesen lezárjuk. Előmelegített sütőbe kell sütni 50 percet, vagy addig, míg az alma nem puha. Ezután alufólia nélkül kell továbbsütni, hogy megráncosodjon az alma. Ha ez meg van, akkor megfordítjuk az almát, hogy a másik fele is megráncosodjon.
Sütés alatt Isteni illatok terjengenek a konyhában, kész karácsonyi a hangulat.
Ma elkészültünk, akkor egy tálba kitesszük a sziruppal együtt az almákat, és hűtőben tároljuk, míg el nem fogy.
Ha nem égeted meg,akkor nem így néz ki, de nagyon fincsi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése