2014. augusztus 1., péntek

Házi joghurt



Elkészítési idő: bruttó 10 perc, nettó 8 óra

Alapanyagok:

    1 liter teljes, minimum 3,5 %-os, nem tartós tej,  6 evőkanál élőflórás natúr joghurt
A tejet felmelegítem, ha van hőmérőm, 50 foknál veszem le a tűzről, ha nincs, beledugom az ujjam, és ha meleg, de elviselhető, akkor jó. Belekeverem a joghurtot, lezárt edénybe öntöm, és törülközőbe vagy pokrócba bugyolálom. Langyos helyre teszem, télen radiátorra, vagy az 50 fokosra melegített, majd lekapcsolt sütőbe, nyáron meleg helyre. Kb. 6 órán át békén hagyom. Ha nem elég sűrű, néhány órán át csöpögtetem. Hűtőben tovább sűrűsödik. 

http://m.origo.hu/tafelspicc/recept/20130301-tejbol-szaporitott-hazi-joghurt.html

Nincsenek megjegyzések: